View in browser
Tilburg Law School
Donateursbericht Januari 2015
 16 januari 2015

 ,

Graag dank ik u voor uw steun! Ik ben blij u over de projecten en activiteiten te kunnen berichten. Ook wens ik u een fantastisch 2015 toe!

Ik wil nog even stilstaan bij de ons in 2014 tragisch ontvallen collega’s prof. dr. Hein van Duivenboden en prof. dr. Willem Witteveen. Hun verlies is groot en onze gedachten gaan dan ook uit naar de nabestaanden. Ik noem u ook het Witteveen Memorial Fellowship. Dit Fellowship biedt getalenteerde academici de mogelijkheid zijn of haar onderzoek te voltooien binnen het onderzoeksgebied van ‘Law and Humanities’.

Zonder uw steun zijn wij niet in staat om een verschil te blijven maken voor studenten zoals de Liberiaanse Gartor Tate en Jonathan Flomo. Door middel van uw donatie kunnen wij vanuit het Tilburg Law School Fund projecten blijven realiseren op de terreinen van ScholarshipsInnovative ResearchTop Teaching en Student Life.

Graag nodig ik u bij deze uit voor de cursussen, bijeenkomsten en lezingen die wij in 2015 voor u organiseren. Onderaan deze nieuwsbrief vindt de kalender voor 2015.
 
 
Ik wens u, namens onze faculteit, een gezond, liefdevol en succesvol 2015 toe!

Met vriendelijke groet,

Prof. mr. Corien Prins
Decaan Tilburg Law School 

Alumni in de schijnwerpers
Weten waar uw mede-alumni zijn? Lees de Schijnwerper! 4 nieuwe portretten!


 S. Hoffmann            F. van der Jagt            M. Bosma                I.Haenen
Post-Academisch Onderwijs (PAO)
Tilburg Law School  biedt u 'lifelong learning' door middel van praktijkgericht juridisch Post-Academisch Onderwijs (PAO). Bent u werkzaam als juridische professional in de private- of publieke sector? Hebt u elke dag te maken met de wereld van het recht? En wilt u wel eens wat dieper op de materie van de dagelijkse praktijk ingaan? Kijk op onze website. Zo hebben wij momenteel de Specialisatiecursussen Juridische Implicaties van de inzet van Big Data en Privacy & Persoonsgegevens in de aanbieding. Ook kunt u ons benaderen voor specialisatiecursussen of workshops via paotilburg@tilburguniversity.edu.
Mentorprogramma 2015-2016
In september 2015 lanceren we het TLS Mentorprogramma. Wij willen studenten de kans geven om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Bij een mentor kunnen studenten terecht met vragen over toekomstige carrièremogelijkheden. Wilt u ook mentor worden? En de huidige generatie studenten steunen? U kunt zelf bepalen hoeveel tijd u wilt investeren in het mentorprogramma, en de wijze waarop het contact wordt onderhouden. Meld u aan via alumni-tls@tilburguniversity.edu.
Scholarships
In augustus 2014 verwelkomde Tilburg Law School de twee Liberiaanse beursstudenten: Gartor Tate (International Business Law) en Jonathan Flomo (Victimology & Criminal Justice). Zij  volgen met een alumnibeurs momenteel een masteropleiding.

-Gartor Tate, Masterstudent International Business Law
"I am so grateful to the Alumni of Tilburg Law School for such a kind gesture. This opportunity is one in a million for someone like me who comes from a developing country. I can guarantee the Tilburg Law School Alumni that I shall use this opportunity to strive for excellence and utilize the knowledge acquired here, to work and improve the lives of other less fortunate people."

Lees hier meer over internationale beursstudenten die ook zo'n kans kregen.
International Statelessness Internship Award
Paavo Savolainen ontving in 2014 de International Statelessness Internship Award, mogelijk gemaakt door de alumni van Tilburg Law School. Door deze beurs kan Paavo een stage lopen bij het United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) en daar kennis en kunde over statelessness verspreiden.

"Based on a preliminary discussion with the regional statelessness coordinator of the UNHCR, my tasks will consist of making contacts with local NGOs, conducting a research on statelessness in Egypt along with local academic institutions and offering legal advices."

U hoort meer van hem later dit jaar.
Tilburg Law Review
In februari zal de nieuwste editie van de Tilburg Law Review (door PhD-ers geschreven tijdschrift) uitkomen. "Privacy and National Security in the Digital Age" staat in deze uitgave centraal. Op 5 maart zal Tilburg Law Review haar nieuwste uitgave presenteren door middel van een Masterclass. Internationaal gerespecteerde auteurs, mede mogelijk gemaakt door steun van alumni, zullen aanwezig zijn om hun visie op dit belangrijke onderwerp te presenteren en in debat te gaan met professoren van Tilburg Law School en het publiek.
Jan van Dijk Victimology and Victims' Rights Award
Een gerenommeerde vakjury kende de Jan van Dijk Victimology and Victims' Rights Award voor 2013-2014 toe aan Esther van de Watering van Tilburg Law School voor haar masterscriptie over "Criminal Protection Orders: Effective legal remedies or false promises to victims?". Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven en directeur van het Fonds Slachtofferhulp Ineke Sybesma reikten op 13 oktober 2014 deze prijs aan haar uit. Van harte gefeliciteerd Esther!
Belcampagne 2015
Tilburg Law School houdt haar jaarlijkse belcampagne van 24 januari t/m 14 februari 2015. U wordt gebeld door onze huidige studenten. Zij praten u bij over de projecten bij TLS. Ook vragen zij om uw steun. Daardoor:
  • kan een getalenteerde buitenlandse student met een beurs een masteropleiding volgen;
  • wordt een Law Clinic mogelijk gemaakt;
  • kan een 'virtuele campus' technisch worden gerealiseerd.
Doneren kan via www.tilburguniversity.edu/steunen. De studenten zien er naar uit u te spreken. 
Law Clinics
In 2014-2015 worden de eerste, door alumni mogelijk gemaakte, Law Clinics georganiseerd voor studenten. Bij een Law Clinic worden de studenten bij hun onderzoek begeleid door onze wetenschappers, en wordt de onderzoeksopdracht geformuleerd door de praktijk. In november 2014 onderzocht een groep masterstudenten een maand lang de privacy en data-protection issues van "health-wearables". Met een armbandje je stappen meten en je dagelijkse sportprestatie bijhouden is één ding, maar waar worden die data opgeslagen en wie is eigenaar? Zijn ze makkelijk te "hacken", en zijn algemene voorwaarden in overeenstemming met (te verwachten) Europese regelgeving? Het rapport komt in februari beschikbaar, uiteraard ook voor alumni. 

In het voorjaar reist een groep masterstudenten af naar het European Asylum Support Office in Malta. In Malta mogen de studenten een week lang op alle deuren kloppen om de medewerkers te ondervragen. Zo kan de Europese asielproblematiek vanuit de diverse juridische invalshoeken onderzocht worden. 
Magisterreis Indonesië
Met de steun van rechten en bestuurskunde alumni konden een 20-tal Law School studenten in de zomer van 2014 een reis maken naar Indonesië. Deze reis had als doel kinderen die leven in mindere omstandigheden les te geven in de Engelse taal. Verder werd de gelegenheid aangegrepen om meteen wat meer van dit prachtige land te zien en te weten te komen.

Meer informatie over deze en andere activiteiten vindt u op de website van de juridische faculteitsvereniging Magister JFT.
Agenda & Events 2015

Facebook LinkedIn Twitter