View in browser
Tilburg University header
Tilburg Law School
Tilburg Law School Fund
Review 2014
11 September 2014
Overzicht nieuwe projecten voor Academisch Jaar 2014-2015
Door u kunnen ze van start!
 
,

In de afgelopen 5 jaar heeft het Tilburg Law School fonds diverse projecten ondersteund. Met uw hulp hebben zowel internationale als Nederlandse studenten en wetenschappers hun doelen bereikt. Doelen die zij zonder uw hulp niet hadden kunnen verwezenlijken. Dit bericht betreft de nieuwe projecten voor 2014-2015. Mocht u interesse hebben in voorafgaande projecten en hun impact dan kunt u hier verder lezen.


In het voorjaar van 2014 is er door alumni zoals u tijdens de belcampagne ruim €45.000,- toegezegd aan het Tilburg Law School Fund. In het onderstaande bericht kunt u lezen wat uw donatie gaat betekenen voor onze studenten en onderzoekers. De projecten verbeteren de rol van het recht in de samenleving.

Ik wil u namens alle projecten en studenten heel hartelijk danken!

Komt u 23 september om half 6 bijpraten over deze projecten? Onder het genot van een broodje en een drankje! Ik ontmoet u graag voor deze lezing van Prof. mr. Vlaardingerbroek, die om half 8 zal starten met een lezing! Meldt u hier aan! Tot dan!

Met vriendelijke groet,
Prof.mr. Corien Prins
Decaan Tilburg Law School
Herdenking Willem Witteveen
donderdag middag 18 september 
Voordat wij u vertellen over de projecten voor 2014 en 2015, willen wij eerst even stilstaan bij een groot verlies.
 
Tot ons intense verdriet kregen wij het bericht dat onze collega Willem Witteveen, hoogleraar rechtstheorie en retorica aan Tilburg Law School, bij de vliegramp in de Oekraïne is omgekomen, samen met zijn echtgenote Lidwien Heerkens, die werkzaam is geweest aan de Tilburg School of Humanities (TSH), en hun dochter Marit Witteveen, 2e jaars studente Liberal Arts bij TSH. 

Omdat vele collega’s, studenten en alumni niet in de gelegenheid waren om op woensdag 23 juli in Tilburg voor de stiltebijeenkomst samen te komen, organiseren we de herdenkingsbijeenkomst na afloop van de zomerperiode. In overleg met enkele zeer naaste collega’s van Willem, is gekozen voor donderdagmiddag 18 september vanaf 2 uur.

Mocht u langs willen komen, laat het ons dan aub weten via deze pagina.
Favoriete professor College met prof.mr. Vlaardingerbroek over familierecht.
Prof. mr. Vlaardingerbroek is gespecialiseerd in familierecht en zal tijdens zijn gastcollege op dinsdag 23 september (half 8) voornamelijk ingaan op de rol van de wetgever.

De wetgever heeft het druk, er zijn veel en snelle ontwikkelingen binnen het familierecht, zoals het duomoederschap, de gelijkstelling van het geregistreerd partnerschap met het huwelijk, de transseksueel in het familierecht en nog veel meer. Kortom, zoveel ontwikkelingen dat het bijna niet bij te houden is en dus genoeg stof voor een gastcollege.
 
Voorafgaand nodigen wij u, donateur, uit om een broodje te komen eten met Decaan Corien Prins en diverse beursstudenten en onderzoekers om eens bij te praten over de projecten.

Klik hier om u aan te melden via het digitale inschrijfformulier om eens bij te praten en voor het Favoriete professor College.  
PROJECTEN 2014-2015
BEURZEN
Wij zijn erg verheugd u te kunnen melden dat in 2014-2015 twee Liberiaanse studenten met een alumni beurs een master opleiding aan Tilburg Law School volgen. Daarnaast worden een aantal Global Exchange beurzen uitgekeerd voor een buitenlandse studie voor Tilburgse studenten. 
€ 20.000 voor Gartor en Jonathan
Gartor Tate zal komend academisch jaar deelnemen in het master programma "International Business Law". Hij behaalde in 2010 zijn Bachelor in recht aan Louis Arthur Grimes School of Law en hij werkt als Assistant Legal Counsel voor het ministerie van financienen in Liberia.  Lees meer over Gartor.

Jonathan Flomo heeft bij de ambassade van de Verenigde Staten gewerkt, maar hij nam zijn ontslag om recht te gaan studeren aan Louis Arthur Grimes School of Law (University of Liberia). Komend academisch jaar zal Jonathan deelnemen in het master programma "Victimology & Criminal Justice". Lees meer over Jonathan.

€ 3.000 voor zes Global Exchange Beurzen
In 2014-2015 gaan een zestal Tilburgse studenten op uitwisseling naar het buitenland. Ze gaan daar aan een Law School studeren net als Tari Lambregts vorig jaar deed met haar beurs. 

Tari Lambregts is alweer een tijdje terug in Nederland. Zij vertelde ons dat zij vooral veel heeft geleerd op persoonlijk vlak en dat ze de ervaring nooit meer zal vergeten. De beurs heeft ze vooral gebruikt om af te kunnen reizen naar "het echte Afrika".

Lees hier verder over de ervaringen van haar uitwisseling en de impact van de beurs voor Tari. 

ONDERZOEK 2014-2015
Met uw donatie steunt u een PhD student in het EDOLAD programma in zijn reis naar een proefschrift. Ook steunt u het gerenommeerde, door promovendi gecoördineerde research journal “Tilburg Law Review”.
€ 10.000 voor veldonderzoek EDOLAD
EDOLAD, of het European Doctorate in Law And Development, betreft een joint PhD programma dat in januari 2015 van start zal gaan. Deelnemende universiteiten zijn Edinburgh, Oslo, Tartu (Estland), Deusto (Spanje) en Potchefstroom (Zuid Afrika). Tilburg is coördinerend partner onder regie van Morag Goodwin. Elke universiteit zal een student aanleveren die in 3 jaar vakken zal volgen bij verschillende professoren aan de verbonden partner universiteiten. Uw donatie zal een PhD student de mogelijkheid geven om veldonderzoek uit te kunnen voeren. Deze PhD student en het veldonderzoek zullen in een volgende donateurs bericht worden geïntroduceerd.
€ 2.000 voor Tilburg Law Review
Tilburg Law Review is een wetenschappelijk tijdschrift beheerd door promovendi van Tilburg Law School. Het tijdschrift publiceert rechtswetenschappelijke artikelen over een breed scala maatschappelijke problemen, op binnenlands, Europees en internationaal niveau. Lezers krijgen inzicht in de laatste ontwikkelingen waarbij de internationale en multidisciplinaire onderzoekstraditie van Tilburg Law School de basis voor het tijdschrift biedt. In maart 2015 zal Tilburg Law Review haar 10e jubileum vieren. Uw donatie maakt het mogelijk om het eendaagse congres ter gelegenheid van dit bestaan te voorzien van een spreker op top niveau.  

TOP TEACHING 2014-2015
Voor het jaar 2014-2015 staan diverse Law Clinics op de agenda! Daarnaast zal er verder gebouwd worden aan het project “Virtual Campus”, met een focus op Afrika.
€ 5.000 voor Law Clinics
Asielzoekers in Malta
In opdracht van Rob Visser van EASO  (Executive Director bij European Asylum Support Office) zullen in het najaar van 2014 studentvertegenwoordigers van alle juridische masteropleidingen zich buigen over de asielzoeker problematiek in Malta. Door uw donatie kan dit team van studenten naar Malta afreizen. Zij zullen bij het European Asylum Support Office een analyse van de huidige situatie maken, waarbij alle aspecten van het recht aan de orde komen, zoals Victimonoly and Criminal Justice, International Business Taxation en Human Rights Law. De law clinic staat onder begeleiding van prof.mr.dr. Stavros Zouridis  hoogleraar bij Tilburg Law School.

Intellectual Property
In het voorjaar van 2015 zal de onderzoeksgroep Tilburg Institute for Law, Technilogy and Society (TILT) een Law Clinic Intellectual Property organiseren. Deze zal zich met name richten op de Brainport regio en de juridische behoeftes van de diverse bedrijven in die regio als het gaat om IP. 


€ 5.000 voor Capacity Building Africa
Een kersverse nieuwkomer is het Capacity Building project in Afrika dat gesteund wordt door diverse grote donatuers waaronder Corien Prins. In het Capacity Building Africa project gaan Tilburg Law School studenten hun kennis delen met Afrikaanse Law School studenten voor wie, door een gebrek aan docenten en toegang tot publicaties, kennis vergaring niet altijd even vanzelf sprekend is als voor onze studenten.

Lees hier meer over het Capacity Building Africa project.

STUDENT LIFE 2014-2015
Naast u, onze alumni, willen ook studenten hun steentje bijdragen om via het Tilburg Law School Fund de samenleving te verbeteren. Zoals u misschien weet, is met die reden de Student Giving Committee in leven geroepen. Zij wisten vorig jaar zo’n 1000 euro aan donaties te realiseren.

Daarnaast organiseren verschillende studenten organisaties zelf projecten om anderen te helpen. Door uw donatie werd het voor de studie organisatie JFT Magister mogelijk naar Indonesië af te reizen om schoolgaande kinderen Engels te leren.
€ 1.500 voor Capacity Building Indonesia
Mensen in ontwikkelingslanden helpen om een betere toekomst te kunnen bewerkstelligen en studenten een levens ervaring aanbieden. Dat zijn de twee doelen die Magister voor ogen had toen zij aan dit project begonnen. Juli 2014 is dit ook gelukt. Een groep studenten is 3 weken naar Indonesië geweest om kansarme kinderen Engels te leren. Hun bericht bij thuiskomst; “Een ongelofelijke reis en wat fijn om te leren dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. We hebben het idee dat we in korte tijd een groot verschil hebben kunnen maken”. Kortom, een prachtige ervaring met grote impact.

Toekomstige Events 2014
Wij begrijpen dat u een drukke agenda voert. Dus neemt u vast op: 
Voor meer informatie kunt u mailen naar alumni-tls@tilburguniversity.edu.